jak zdjąć kierownice w Octavi?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rudzikpr
    Classic
    S_OCP Member
    • 2008
    • 34

maj33, dzis bylem w ASO i kupilem te plastiki za 6zł za sztuke. powiedzial ze bez problemu do niuni z roku 2000 przed liftem podejda i ze to jest na 100% to samo. na tej stronie co tu wkleilem (skoda jano) tez mi goscie odpisali na maila ze ma podejsc ta czesc z nr 3 na koncu calego oznaczenia czesci. wiec mozna to dostac takze do modeli sprzed liftu. nie wiem czy starsze modele, ale do roku 2000 na bank. tylko nie wiem jak to zamontowac ten plasticzek, czy to trzeba caly mechanizm wydzierac? jakies linki przestawiac? czy tylko jakos ten plastk sie tam zamocowuje i tyle? dzieki za odpowiedz

ps
    jak ta szyba co opadla jest opuszczona to linka na dole po lewej stronie (prawe drzwi przod) jest luźna, to ma tak byc?
  • jachu09
    Classic
    • 2007
    • 1

Witam, mój kolega miał wypadek Octavią I 2003r. I wystrzeliły dwie poduszki. Chciał bym się was spytać co trzeba wymienić, jak to zrobić, od czego zacząć i jaki jest koszt wymiany samych części wnętrza. Wiem, że trzeba wymienić cały kokpit, poduszke pasażera, kierownice, sensor, już pomału się za to wziąłem tylko nie wiem jak zdjąć kierownice, są podspodem dwie takie małe dziurki. Może dacie jakieś fotki.

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

poniewaz jestes nowy to ci powiem żebys szukał na forum bo było:
      tu masz link jak sciągnąc kierownice i poduche ceny najlepiej patrz na allegro sa tam poduszki ,i kokpity a ha pamietej o roku samochodu bo śą dwa roztawy poduszek.

[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• -Piotr-
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1018
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Coś jeszcze na temat;
        O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
        KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
        O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

Poduszka kierownicy jakieć 350 zł tu masz przykład: http://www.allegro.pl/item169282938_...avii_wawa.html

sterownik do poduszek drugie 350 zł : http://www.allegro.pl/item169705330_...a_octavia.html

[ Dodano: Sro 07 Mar, 07 19:02 ]
          lub cały komplet z konsolą za około 2000 tys : http://www.allegro.pl/item172307464_...avia_wawa.html

sama konsola około 1000 zł.

jak chcesz dam ci namiar na gościa z olsztyna ktory cii może te częsci załatwić taniej szczególnie konsole wiadomośc na pw domnie wyslij.

Komentarz

• huwe
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2005
            • 976

co do sterownika airbagów to na każdym jest jakiś tam uniaktowy numerek. więc jak na wymianke to musisz w aso z podaniem tego nr i cena koooosmos, albo kupić w używce sprawny o dokładnie takich nr, albo dać swój do usprawnienia.
            no i oczywiście jak strzeliły poduchy, to i napinacze pasów. czyli masz jeszcze do wymiany całe pasy bezpieczeństwa przód.
            Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• daneczek76
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3642
              • Toyota

Zamieszczone przez huwe
              o i napinacze pasów. czyli masz jeszcze do wymiany całe pasy bezpieczeństwa przód
              wiesz napinacze nie zawsze strzelają to już zależy od predkości przy dzwonie, ale nie mówie nie moga strzelić.

Komentarz

• huwe
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2005
                • 976

daneczek76, na szczęście to łatwo się diagnozuje
                Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• daneczek76
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 3642
                  • Toyota

Zamieszczone przez huwe
                  na szczęście to łatwo się diagnozuje
                  zgadza się a koledze link do kompletu na allegro dałem powyżej to juz wie ile musi popłynąć.PZDR

Komentarz

• -Piotr-
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1018
                    • Octavia III (5E3)
                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

dodatkowo;
                    O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
                    KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
                    O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• Dig Dug
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 1306
                      • Seat

daneczek76, To w Skodzie sa napinacze ?? Ja mam z 2000 roku i zaczepy od pasow, gdzie sie podpinamy pasem przy tunelu srodkowym, sa na sztywnych kawalkach blachy przykreconej chyba do siedzen. Gdzie te napinacze, czy zmienili po lifcie w 2001 ?? Moze sie czegos ciekawego dowiem, bo dopiero po 2 latach uzytkowania dowiedzialem sie ze mam grzane lusterka :P
                      Była O1 jest F2.

Komentarz

• daneczek76
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3642
                        • Toyota

Dig Dug, ja miałem 98 rok AEE w LX i miała napinacze a napinacze teraz mam ten sam rok AGR i tez są ,są przy rolkach pasów i tam idą kable.
                        Napinacze pasów były w standardzie po obu stronach i dla kierowcy i dla pasażera nawet jak miałes tylko 1 poduszke dla kierowcy.

Komentarz

Pracuję...